Anuna-press

ANÚNA

Mutability and Transcendence

ANÚNA on julkaissut 18 albumia vuodesta 1991 alkaen ja ollut mukana kolmella Grammy-palkitulla albumilla. Invocation voitti kansallisen viihdepalkinnon (National Entertainment Award) klassisen musiikin alalla vuonna 1994, ja Deep Dead Blue oli ehdolla Classical Brit Award -palkinnon saajaksi vuonna 1999. Celtic Origins (2007), johon perustui myös Yhdysvaltojen PBS-verkossa lähetetty ja DVD:llä julkaistu palkittu TV-ohjelma, nousi ykköseksi Yhdysvaltojen maailmanmusiikin listoilla. Albumi Christmas Memories taas pääsi Billboard-lehden Hot 100 -albumilistalle vuonna 2011.

ANÚNA on taltioinut musiikkiaan usealle huomattavalle levymerkille: Decca, Gimell, Universal Classics, Polygram, E1, Philips jne. ANÚNAn areenoina ovat olleet eräät maailman huomattavimmista konserttipakoista, kuten Concertgebouw Amsterdamissa, Kansallinen esittävien taiteiden keskus Beijingissä, Itämaisen taiteen keskus Shanghaissa, Radio City Music Hall New Yorkissa, Muziekgebouw Eindhovenissa, De Doelen Rotterdamissa, Orchard Hall Tokiossa ja Symphony Hall Minneapolisissa. ANÚNA on ollut pääesiintyjänä BBC Proms -festivaalilla Royal Albert Hallissa Lontoossa ja on esiintynyt kolme kertaa Maailman hengellisen musiikin festivaalilla Fésissä Marokossa, viimeksi vuonna 2019 festivaalin 25-vuotisjuhlilla. Joulukuussa 2020 he esiintyivät osana VOCES8 -säätiön kansainvälisesti menestynyttä Live of London -sarjaa.

ANÚNA : Mutability and Transcendence

Irlantilaissäveltäjä Michael McGlynnin tekemä dokumenttielokuva Mutability and Transcendence [Muuntuvuus ja henkistyminen] luotaa ANÚNAn tekemän työn lähtökohtia ja filosofiaa. Haastattelujen ohessa mukana on sekä vanhaa että aiemmin esittämätöntä materiaalia ryhmän esiintymisistä.

Esiintyjät

ANÚNAn laulajat

Linkit