Chanticleer

Chanticleer

”Musiikissa on kyse yhteyksistä. Musiikki on yhteinen kuuntelu- ja tunnekokemus. Vokaalimusiikki on tämän yhteisöllisen toiminnan intiimein muoto. Viime vuoden aikana tuo intiimiys otettiin meiltä pois, kun taudin löyhkä saastutti laulamisen hengen. Normaalina vuonna Chanticleer esiintyy yleisöille yli sadassa konsertissa ympäri maailman. Tänä vuonna meidän, kuten kaikkien muidenkin musiikin tekijöiden, on ollut pakko etsiä erilaisia tapoja esiintyä ja luoda yhteyksiä. Olemme kokeilleet uutta musiikkia, uusia kanavia ja uusia yhteistyösuhteita. Tampereen Säveleen tekemämme esitys heijastaa kuluneen vuoden aikana tekemiämme kokeiluja ja löytöjä, ja mukana on myös pandemian huippuaikana tehdyn musiikkivideon kantaesitys.”

Grammy-palkittu Chanticleer-lauluyhtye on nimetty The New Yorker -lehdessä maailman johtavaksi mieskuoroksi, ja se tunnetaan kautta maailman ”ihmisäänten orkesterina” laajan ohjelmistonsa ja häikäisevän virtuoosisuutensa ansiosta. Chanticleerin ohjelmiston perustana on renessanssimusiikki, mutta se esittää kaikenlaista musiikkia klassisesta aina gospeliin, jazziin ja muuhun kevyeen musiikkiin. Lisäksi yhtye tilaa ja esittää jatkuvasti uusia sävellyksiä ja sovituksia. Chanticleer on nimetty Chaucerin Canterburyn tarinoissa esiintyvän ”kirkkaasti laulavan kukon” mukaan. Kotikaupungissaan San Franciscossa yhtye ylläpitää laajaa koulutus- ja yleisöyhteistyöohjelmaa, joka on viime aikoina tavoittanut yli 8 000 ihmistä, sekä jokavuotista konserttisarjaa, jonka huipentumana on legendaarinen joulukonsertti ”A Chanticleer Christmas”.

Kesto 48 minuuttia

Esiintyjät

Taiteellinen johtaja: Tim Keeler

Laulajat: Andy Berry, Zachary Burgess, Brian Hinman, Matthew Knickman, Matthew Mazzola, Cortez Mitchell, Gerrod Pagenkopf, Kory Reid, Alan Reinhardt, Logan Shields, Andrew Van Allsburg, Adam Ward

Ohjelmisto

Barekhosutyamb
säv. Komitas Vardapet (1869‒1935
Wondrous Love
Trad. sov. Joseph H. Jennings
Rakastava
säv. Jean Sibelius (1865‒1957), teksti Kanteletar
Rescue
säv. Matt Alber (*1975), sov. David Maddux
Dulaman
säv. Michael McGlynn (*1964)
Blue skies
säv. Irving Berlin (1888-1989), sov. Joseph H. Jennings
Triumvirate: I. Music
säv. Ulysses Kay (1917‒1995), teksti Ralph Emerson (1803-1882) (kantaesitys)
Straight street
säv. Joseph H. Jennings
Shenandoah
Trad. sov. James Erb & Marshall Bartholomew

Linkit