ilo-ensemble_c_Lars-Kastilan

Ilo Ensemble

- lauluja taitekohdista

Miltä tuntuu, kun lapsilla on kaksi kotia ja perhekuvilla kahdet eri kehykset? Pysyykö toinen vierellä silloinkin, kun mieli järkkyy? Lemminkö salaa? Onko aina pakko ryhdistäytyä? Entä haluaako kukaan oikeasti käyttää stringejä?

Lauluja taitekohdista -konsertissa Ilo Ensemble kantaesittää uusia sävellyksiään. Mukana on myös lauluja aiemmasta ohjelmistosta. Konsertissa yhtye avaa laulujen taustoja ja teemoja keskustellen ja yhdessä pohtien. Laulujen koskettavat tarinat kumpuavat yhteiskunnallisista ja omakohtaisista aiheista.

Konsertin teemana on elämän taitekohdat kuten rakastuminen, ero, uusi alku ja pysähtymisen tarve. Joskus elämä tahtoo muuttaa meitä, vaikka emme itse olisi siihen valmiita. Toisinaan taas muutos on juuri sitä, mitä olemme kaivanneet.

Moni konsertin kappaleista on saanut inspiraationsa 1800-luvun kansanlauluista ja erityisesti rekilauluista, joille ei mikään inhimillinen ollut vierasta. Samalla yhtye piirtää nykynaisen muotokuvaa ainutlaatuisella, vanhaa ja uutta yhdistävällä musiikillaan.

Ilo Ensemble valloittaa lämpimällä soinnillaan ja välittömällä lavaesiintymisellään. Yhtye voitti 2017 Tampereen Sävelen kansainvälisen yhtyelaulukilpailun akustisen sarjan. Menestystä on tullut myös Århus Vocal Festivalin kansainvälisessä lauluyhtyekilpailussa Tanskassa kesällä 2019. Paljon kiitosta rohkeista ja puhuttelevista esiintymisistään saanut yhtye on konsertoinut laajalti eri puolilla Suomea. Ilon sydän sykkii kansanmusiikille, improvisaatiolle ja teatterimusiikille. Jokainen yhtyeen jäsen säveltää, sanoittaa ja sovittaa lauluja. Monipuolisesta osaamisesta syntyy musiikillinen kokonaisuus, jonka kekseliäs sointimaailma ja äänenkäyttötavat tempaavat kuulijan mukaansa.

Kesto 38 minuuttia

Kuvaus Ville Salonen
Ohjaus & leikkaus Antti Kuivalainen
Äänitys Anssi Vättö

Kokoonpano

Salla Haavisto – laulu
Lotta Hagfors – laulu
Tiina Palmén – laulu
Ulla Silvennoinen – laulu
Mira Törmälä – laulu

Ohjelmisto

Kaikki on ihan hyvin
säv., sov. Lotta Hagfors, san. Kirsi Porkka
Unta vailla
säv., sov. Lotta Hagfors/trad., san. Lotta Hagfors/Vesa Norilo/trad.
Lemmin salaa
säv., sov. Ulla Silvennoinen, san. trad./Ulla Silvennoinen
Lohduttaa saa
säv., san. & sov. Mira Törmälä
Kaksi kotia
säv., san. & sov. Tiina Palmén
Yksin laulan
säv. Helmi Camus / Isabel Parra, san trad., sov. Helmi Camus
Yhtä luuta
säv., sov. Salla Haavisto, san. Salla Haavisto, Eino Leino
Kun on aika olla nainen
säv., san. & sov. Salla Haavisto
Tissit
säv. trad., san.,sov. Tiina Palmén

Linkit

KUVA: Lars Kastilan