Rajaton-by-Ville-Paul-Paasimaa

Rajaton

Tampereen Sävel tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua lauluyhtye Rajattoman laulajien ajatuksiin yhtyeen esittämästä musiikista. Jokainen kuusi laulajaa on valinnut itselleen merkityksellisen kappaleen yhtyeen yli 20-vuotisen uran varrelta. Rajaton esittää kyseiset kappaleet ja keskustelee lauluista, musiikista ja yhtyelaulun saloista tässä vapaamuotoisessa konsertissa, joka toteutetaan akustisesti harjoitustilannetta vastaavissa olosuhteissa.

Vuonna 1997 perustettu Lauluyhtye Rajaton on vakiinnuttanut paikkansa Suomen pitkäikäisimpänä ja kansainvälisesti tunnetuimpana a cappella -lauluyhtyeenä. Yhtye on tullut tunnetuksi erityisesti ennakkoluulottomasta asenteestaan erilaisia musiikkityylejä kohtaan ja musiikillisten raja-aitojen rikkomisesta sekä jatkuvasta uudistumiskyvystään.

Rajaton on konsertoinut toimintansa aikana yli 50 maassa, viidellä mantereella, ja esiintynyt maailman tunnetuimmissa konserttitaloissa New Yorkin Carnegie Hallista Sydneyn oopperataloon. Rajaton ei nimensä mukaisesti ole keskittynyt tiettyyn musiikkityyliin, ja esitykset vaihtelevatkin popista ja jazzista kansan- ja taidemusiikkiin. Rajaton on alusta asti esittänyt paljon alkuperäisohjelmistoa, joka on sävelletty ja sovitettu nimenomaan yhtyeelle, pääosin sen omien jäsenten toimesta.

Kesto 50 minuuttia

Kokoonpano

Essi Wuorela – sopraano
Aili Ikonen – sopraano
Soila Sariola – altto
Hannu Lepola – tenori
Ahti Paunu – baritoni
Jussi Chydenius – basso

Ohjelmisto

Niin se saapuu
säv., san. ja sov. Aili Ikonen

Hiljaisuus
säv. Essi Wuorela, san. Kirsi Kunnas, sov. Timo Alakotila ‒ Essi Wuorela

Kavala
säv. ja san. Mirkka Paajanen, sov. Hannu Lepola

Lapin kesä
säv. Perttu Hietanen ‒ Taisto Wesslin, san. Eino Leino, sov. Jussi Chydenius

Nouse lauluni
säv. ja sov. Soila Sariola, teksti trad. Suomi

We Walk in a Fog / Me kuljemme kaikki kuin sumussa
säv. ja sov. Jussi Chydenius, san. Eino Leino ‒ käännös Jaakko Mäntyjärvi

Linkit

KUVA: Ville Paul Paasimaa