akervinda-main

Yhtyelaulukilpailu 2021

Upeasta tunnelmastaan ja korkeasta tasostaan tunnettu kansainvälinen yhtyelaulukilpailu tuo jälleen kuultavaksi lauluyhtyeitä Suomesta ja ulkomailta. Vuoden 2021 kilpailu toteutetaan online-kilpailuna. Online-esiintymisvideoita voi katsella 7.6. alkaen, jolloin linkit videoihin lisätään kunkin yhtyeen esittelyn yhteyteen.

Yhtyelaulukilpailusta kootaan tunnin mittainen koostelähetys, joka striimataan torstaina 10.6. ja  jossa kuullaan yksi laulu kultakin finalistilta. Tulokset julkaistaan erillisessä lähetyksessä lauantaina 12.6. Kilpailun palkintoina ja tunnustuspalkintoina jaetaan yhteensä 11 500 euroa. Lisäksi tuomaristo myöntää parhaan yhtyeen Grand Prix’n. Myös yleisö pääsee äänestämään omaa suosikkiaan.

Yhtyelaulukilpailuun valittiin alun perin 13 finalistia, mutta neljä yhtyettä on sittemmin perunut osallistumisensa.

Vuoden 2021 yhtyelaulukilpailun partnereita ovat Sulasol, Finlands svenska sång- och musikförbund sekä Suomen Kirkkomusiikkiliitto. Yhtyelaulukilpailun pääpartneri on Kalle Kaiharin Kulttuurisäätiö.

Kesto 58 minuuttia

Yleisöäänestys 7.–11.6.2021

Anna äänesi suosikillesi Facebookissa tai Instagramissa Tampereen Sävelen sivuilla (@tamperevocal) tykkäämällä suosikkiyhtyeesi kuvasta. Mikäli et pysty äänestämään sosiaalisen median kautta, voit osallistua GoogleForms-lomakkeella (klikkaa tästä). Valitse lomakkeelta suosikkisi ja klikkaa lähetä.

Eniten ääniä kaikissa kanavissa yhteensä saanut yhtye palkitaan 90 minuutin yksityiskurssin valitsemaltaan tuomariston jäseneltä. Äänestys on käynnissä 7.–11.6.2021.

© Ali Göktürk

A Capella Boğaziçi (Turkki)

Canan Özgür (s), Cansın Hazan Bayrak (a), Recep Gül (t/bar), Fehmi Cesur Özdemir (t/bar/beatbox), Ali Göktürk (b)

A Capella Boğaziçi on yhtyelaulukilpailun seuraajille tuttu jo vuoden 2019 finaalista. Yhtye perustettiin vuonna 2002, ja siitä on tullut a cappella -musiikin tienraivaaja Turkissa. Levytykset, festivaaliesiintymiset ja yhteistyö nimekkäiden turkkilaisten ja kansainvälisten artistien kanssa ovat lisänneet yhtyeen tunnettuutta. Yhtye on saavuttanut suuren suosion myös sosiaalisessa mediassa esiinnyttyään ’Turkish Popular Music History’ -sarjassa, jolla on ollut yli 30 miljoonaa katselukertaa.

Kilpailuvideot

Lamma Bada
Trad. Andalusia, sov. Recep Gül

Ayde Vino Piyam
Trad. Makedonia, sov. Recep Gül

Sarı Gelin
Trad. Lähi-itä, sov. Recep Gül

© Josefin Stacy

AORA (Ruotsi)

Elin Oskarsson (s), Linnéa Seldinger (mz), Sofie Eiderfors (a), Gabriel Sjöwall (t), Marcus Svärd (bar/vokaaliperkussio), Jonas Törnqvist (b)

Viisi vuotta sitten aloittaneen yhtyeen jäsenillä on laaja musiikillinen tausta klassisessa ja kansanmusiikissa, popissa ja soulissa. Tätä musiikillista kirjoa yhtye hyödyntää myös omassa esiintymisessään. Yhtyeen omat sovitukset vievät kuulijat musiikilliselle matkalle herkistä maisemista ja tunteellisista harmonioista nopeisiin tanssittaviin rytmeihin. Yliopisto-opiskelijoista ja jo valmistuneista koostuva yhtye saavutti toisen sijan Leipzigin A Cappella -kilpailussa 2019.

Kilpailuvideot

Dalakoraler
Trad. Ruotsi, sov. Linnéa Seldinger

Tres Hermanicas Eran
Trad. sefardilainen, sov. Marcus Svärd , harmonia Avishai Cohen

Puls
säv., san. ja sov. Sofie Eiderfors

© Pietari Vuola

Femma Fatale (Suomi)

Hilla Pyötsiä (s), Sini Tikka (mz), Ellie Oijala (a), Lassi Övermark (bar/vokaaliperkussio), Pietari Vuola (b)

Femma Fatale on lämminhenkinen ja innostunut viiden ystävyksen a cappella -yhtye. Yhtyeen jäsenet tutustuivat alun perin opiskelijateatterissa ja päättivät perustaa lauluyhtyeen keväällä 2019. Sovituksista suurin osa on erilaisia potpureja tuoreista ja tunnetuista kevyen musiikin kappaleista. Femma Fatale eläytyy ja viihdyttää täysillä.

Kilpailuvideot

Finesse
säv. ja san. Bruno Mars ‒ Philip Lawrence ‒ Christopher Brody Brown ‒ James Fauntleroy ‒ Jonathan Yip ‒ Ray Romulus ‒ Jeremy Reeves ‒ Ray McCullough II ‒ Belcalis Almanzar ‒ Klenord Raphael, sov. Pietari Vuola

God is a woman
säv. ja san. Ariana Grande ‒ Ilya Salmanzadeh ‒ Max Martin ‒ SavanKotecha ‒ Rickard Göransson, sov. Hilla Pyötsiä ‒ Pietari Vuola

Part of Your World
säv. Alan Menken, san. Howard Ashman, sov. Pietari Vuola

© Daniel Wetzel

Gretchens Antwort (Saksa)

Steffi Klein (s), Jessica Jorgas (mz), Liza John (mz), Anne Stabler (a)

Yhtyeen missiona on vastata elämän keskeisiin kysymyksiin apunaan laulun voima ja naisen vaisto. Vuonna 2014 ystävysten projektina alkanut tarina on kasvanut opiskelun ja kilpailukokemusten kautta ohjelmallisiin konserttikokonaisuuksiin, musiikkiteatteriin ja kiertueisiin kotimaassa. Merkittävä virstanpylväs oli esiintyminen Naisten äänioikeuden 100-vuotisjuhlallisuuksissa vuonna 2018. Yhteistyötä Berliinissä on tehty myös jazz- ja swing-muusikoiden kanssa.

Kilpailuvideot

Huch, hab’s wieder getan
säv. ja san. Max Martin ‒ Rami Yacoub, sov. Martin Kirchhübel

Roxanne
säv. ja san. Sting, sov. Martin Kirchhübel

Lady Marmalade
säv. ja san. Bob Crewe ‒ Kenny Nolan, sov. Friedemann Petter

© Isabelle Banco

Les Itinérantes (Ranska)

Pauline Langlois De Swarte, Manon Cousin, Elodie Pont

Ranskalaisyhtyeen tarina alkoi vuonna 2017, kun laulajat olivat tutustuneet musiikkiteatteriopintojen parissa. Heillä oli erilaiset musiikilliset taustat vanhassa musiikissa, jazzissa ja maailmanmusiikissa, mikä johti monien tyylien yhdistämiseen. Nyt yhtyeen ohjelmisto kattaa 11 musiikkityyliä, yhdeksän vuosisataa ja 19 kieltä. Nimensä mukaisesti (matkailijat) yhtye matkaa ajasta ja paikasta toiseen. Lauluäänet muovautuvat tuottamaan kuulijoille kuvia, tarinoita ja tunteita.

Kilpailuvideot

Clair de Lune
säv. Gabriel Fauré, san. Paul Verlaine, sov. Pauline Langlois de Swarte

Sous la Glace
säv. ja san. Elodie Pont

Mama Compla
säv. ja san. Manon Cousin

© Vincent Schmucker

StimmGold Vokalensemble (Saksa)

Lydia Clowes (s), Grettel Killing (a), Seb Payne (t), Freddie Benedict (bar), Joel Fishel (bar/vocal percussion), Jonny Stewart (b)

Kirkkomusiikin ja musiikkikasvatuksen opiskelijat perustivat StimmGoldin vuonna 2014. Yhtyeen klassisesti koulutetut, kokeneet laulajat ovat kotonaan niin saksalaisen romantiikan kuin nykymusiikin kantaesitysten parissa. Yhtye onkin jo monena vuonna järjestänyt oman sävellyskilpailun erilaisten teemojen ympärille. Tänä vuonna julkaistaan uusi albumi, joka sisältää Hasslerin ja Schützin teosten lisäksi tilaussävellyksen ja aikaisemmissa sävellyskilpailuissa palkittuja teoksia.

Kilpailuvideot

WhiSpeRS
comp. and text Gerson Batista

Selig sind die Toten, die in dem Herren sterben (SWV 391)
comp. Heinrich Schütz, text Bible, Revelation 14:13

Bleibe, Abend will es werden (op. 36 Nr. 2)
comp. Albert Becker, text Franz Alfred Muth

© Aviad Fuchs

Total Vocal (Israel)

Omer Hallel (s), Bar Cohen (s), Michal Nissimov (a), Maayan Zitman (a), Hillel Yuval (t), Ohad Ashkenazi (bar), Itai Lahav (b), Yuval Bilgorai (b-box)

Kineret Erezin johdolla toimivan Total Vocal -yhtyeen jäsenet ovat valmistuneet arvostetusta israelilaisesta Rimon-musiikkikoulusta (Rimon School of Music). Yhtye esiintyy erilaisilla musiikkifestivaaleilla ja kulttuuritapahtumissa ja työskentelee yhdessä myös paikallisten muusikkojen ja laulajien kanssa. Monipuolinen ohjelmisto kumpuaa eri musiikkityyleistä modernilla ja raikkaalla tvistillä maustettuna. Total Vocal lupaa tuoda mukanaan lavalle loputtoman grooven.

Kilpailuvideot

Jason’s Song
music and words Jason Robert Brown ‒ Ariana Grande, arr. Ronen Boxer

Ahava Hadasha
music and words Avishai Cohen, arr. Eli Benacot

Achshav Hakol Beseder
comp. Yehudit Ravitz, lyr. Yakov Gilad, arr. Amir Lekner

© Ilhui López Martínez

Vox Populi Project (Meksiko)

Luis Ramón Barragán Díaz, Jonathan Uriel Martínez Palestino, Ana María Alatorre Carrasco, Daniel Alfonso Marin, Juan Jesús Guzmán Godínez, Emma Coyolicatzin, Hernández Solórzano, Samantha Lizeth Beltrán Martínez

Meksikolainen Vox Populi Project ei pelkää rajojen rikkomista eikä ihmisäänen rajoituksia. Julio Moralesin taiteellisessa johdossa yhtye kehittää ainutlaatuista sointiaan ja yhdistää poppia, jazzia ja meksikolaista musiikkia. Yhtye on kilpaillut ja esiintynyt laajasti kotimaassaan. Kiertueet ovat vieneet yhtyeen muun muassa Etelä-Amerikkaan, Yhdysvaltoihin ja moniin Euroopan maihin. Työn alla on parhaillaan uuden singlen ja EP:n levytys ja julkaisu.

Kilpailuvideot

Sin Embargo
music and words Julio Morales

Duda
music and words Julio Morales

El Navegante
comp. Enrique Segarra, lyr. Leonardo Amador, arr. Julio Morales

© Nadja Hallström

Åkervinda (Ruotsi)

Agnes Åhlund, Lise Kroner, Linda Bergström, Iris Bergcrantz

Vaikka Åkervindan neljä laulajaa ovat sielultaan jazzlaulajia, heitä yhdistää rakkaus kansanmusiikkiin. Yhtye antaa skandinaavisille kansansävelmille uuden elämän omaperäisillä ja moderneilla tulkinnoillaan. Kuten monet tarinankertojat ja artistit ennen heitä, Åkervinda kertoo visuaalisissa musiikkiesityksissään naisista kautta aikojen. Laajempaan tietoisuuteen yhtye tuli vuonna 2015 Århusin festivaalilla, minkä jälkeen se on esiintynyt laajasti Euroopassa sekä Kanadassa ja Yhdysvalloissa.

Kilpailuvideot

En midsommarafton
Trad. Sweden, arr. Åkervinda

Vispolska efter Höök-Olle
Trad. Sweden, arr. Åkervinda

Ack ack
Trad. Sweden, arr. Åkervinda