2019: Queens of Qoro Quando (FI)

Kuorokatselmus 2021

Kuorokatselmus innostaa kehittämään kuorolaulun tasoa. Suuri kuorokatselmus soi Tampere-talon Isossa salissa 11.-13.6. Jokainen kuoro esiintyy 15 minuuttia. Tapahtuma huipentuu päätöskonserttiin, jossa kansainvälinen tuomaristo jakaa kuoroille ja kuoronjohtajille tunnustuspalkintoina yhteensä 10 000€ ja Grand Prix -nimityksen.

Mukaan kuorokatselmukseen?

Kilpailuun voivat osallistua kaikki ilman sähköistä äänenvahvistusta esiintyvät kuorot. Ilmoittautuminen vuoden 2021 osalta on päättynyt.

Tuomaristo

Katselmuksen kansainväliseen tuomaristoon kuuluu viisi jäsentä. puheenjohtaja Carsten Seyer-Hansen (DK), Jennifer Moir (CA/FI) Jani Sivén (FI), Kaie Tanner (EE), yksi avoin.

Carsten Seyer-Hansen (DK)

Carsten Seyer-Hansen nimitettiin vuonna 2020 Kööpenhaminan poikakuoron ja Kuninkaallisen Kappelin kuoron taiteelliseksi johtajaksi ja ylikuoronjohtajaksi sekä Kööpenhaminan tuomiokirkon kanttoriksi.

Vuosina 2003–2020 hän toimi perustamansa Skt. Clemensin poikakuoron sekä Århusin tuomiokirkon Kantori-kuoron taiteellisena johtajana Århusissa. Hänellä on myös apulaisprofessuuri Jyllannin konservatoriossa Århusissa, missä hän vastaa maisteritason musiikinjohtokoulutuksesta ja toimii Concert Clemens -kuoron taiteellisena johtajana. Hän on lisäksi johtanut vierailijana useita tanskalaisia ammattikuoroja ja -orkestereita, kuten Tanskan radion vokaaliyhtyettä, Århusin Bach-orkesteria ja Århusin jazz-orkesteria.

Seyer-Hansen pitää kuoronjohdon mestarikursseja kotimaassa ja ulkomailla. Vuonna 2012 hän johti Jakob Buchananin Requiemin kantaesityksen, jossa olivat mukana Århusin jazz-orkesteri, Marilyn Mazur, Indra, Jakob Bro ja Århusin tuomiokirkon kuoro. Teoksen levytys palkittiin vuoden parhaana tanskalaisena jazz-levytyksenä vuonna 2016. Hän on lisäksi saanut Saksan levykriitikoiden palkinnon Duruflén Requiemin ja motettien levytyksestään vuonna 2012.

Jennifer Moir (CA/FI)

Jennifer Moir on kanadalainen, nykyisin Suomessa asuva esiintyvä taiteilija ja kouluttaja. Hän tutkii työssään musiikin ajatonta voimaa ja kaiken olevaisen ykseyttä – äänien, hiljaisuuden, rytmin, naurun, tilan, kuuntelun, kunnioituksen ja osallistumisen.

Jennifer johti kuoroja ja toimi laulun ja kuoronjohdon opettajana Kanadan Western-yliopistossa yli 20 vuoden ajan ja kehitti kokemuspohjaisen oppimisohjelman nimeltä Community through choral art [Yhteisöllisyys kuoromusiikin kautta]. Tänä aikana hän toimi myös Minnesotan St. John’s -yliopiston äänenhuoltoverkostossa (The Voice Care Network) ja perusti Kaleid-kuorofestivaalin, jonka taiteellinen johtaja hän edelleen on. Hän oli mukana perustamassa kansainvälistä järjestöä nimeltä Center for Sound Music Education, jonka tarkoitus on edistää hyvinvoinnin ja osaamisen toteuttamista musiikin kautta, ja on edelleen mukana sen toiminnassa Creative Director -nimikkeellä.

Kuoromusiikin alan esiintyvänä taiteilijana, pedagogina ja tuomaristojen jäsenenä Jennifer näkee yksilön hyvinvoinnin perustavana tekijänä huippuosaamiselle kaikilla toiminnan tasoilla, esitettävän musiikin laadusta musiikin tekemisen kykyyn tuottaa osallistujilleen palkitsevia, innostavia ja elämäniloa ylläpitäviä kokemuksia. Koska tälle toimivalle ja elähdyttävälle lähestymistavalle on kysyntää kaikkialla, Jennifer on kysytty vieraileva esiintyjä ja kouluttaja festivaaleilla, työpajoissa ja esiintymistoiminnassa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Suomeen tyytyväisenä asettunut Jennifer johtaa kuoroja, opettaa laulua ja työskentelee yhteisöllisen toiminnan ja hyvinvoinnin eteen ”maailmankuoro” (global choir) -kurssien kautta Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Global Music -aineryhmässä.

Jani Sivén (FI)

Jani Sivén tunnetaan kuoronjohtajana, kapellimestarina, säveltäjänä ja pedagogina. Tällä hetkellä hän toimii Kamarikuoro Auditen taiteellisena johtajana sekä Musiikkitalon Kuoron kuoromestarina. Sivén on toiminut aiemmin Tampereen Filharmonisen Kuoron, Sinfonietta SOI -orkesterin, Suomen Kuoro-opiston, Suomalaisen Poikakuoron ja Galante-nuorisokuoron taiteellisena johtajana. Vierailevana kapellimestarina hän on tehnyt yhteistyötä yli 40 kuoron ja orkesterin kanssa, joista mainittakoon Tampereen Filharmoninen orkesteri, Suomalainen Barokkiorkesteri, Helsingin Barokkiorkesteri, Suomen ja Latvian radioiden kamarikuorot ja Suomen Kansallisoopperan kuoro.

Jani Sivén toimii Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa kuoronjohdon lehtorina. Aiemmin hän on työskennellyt orkesteri- ja kuoronjohdon lehtorina Helsingin Konservatoriossa sekä kuoron- ja yhtyeenjohdon koulutusohjelman opettajana Metropolia Ammattikorkeakoulussa.

Tampereen Sävel 1999 -kuorokatselmuksessa Sivén palkittiin kuoronjohtaja-palkinnolla. Suomen Kuoronjohtajayhdistys valitsi hänet Vuoden kuoronjohtajaksi vuonna 2000.

Hänen sävellyksistään mainittakoon kamarioopperat Pyhä Birgitta, Abelard &Héloïse ja Troijan naiset, Suomen Rooman-instituutin 50-vuotisjuhlasävellys Fenestra Finnorum ja Eteläsuomalaisen osakunnan 100-vuotisjuhlateos Metropolin tuulet.

Kaie Tanner (EE)

Kaie Tanner opiskeli kuoronjohtoa ja musiikkikasvatusta Georg Ots -musiikkikoulussa Tallinnassa sekä Viron musiikki- ja teatteriakatemiassa. Hän on tällä hetkellä Viron kuoroliiton pääsihteeri ja johtaa Viron radion harjoituskuoroa, pikkulasten kuoroa, lapsikuoroa ja tyttökuoroa.

Hän on taltioinut seitsemän CD:tä Viron radion lapsikuoron kanssa ja voittanut useita palkintoja kansainvälisissä kilpailuissa (Krakova, Tampere, Riika, Cantonigros, Milazzo, Karpenissi jne.).

Kaie Tanner on Viron kuoroliiton hallituksen jäsen ja on osallistunut useiden kansallisten ja kansainvälisten kuorotapahtumien järjestämiseen. Hän on kuorofestivaalien yhteistyöverkoston (Choral Festival Network) puheenjohtaja ja on ollut Euroopan musiikkineuvoston ja Euroopan kuoroliiton (Europa Cantat) hallitusten jäsen.

Hän on mm. pitänyt esitelmiä useissa virolaisissa ja kansainvälisissä konferensseissa, julkaissut artikkeleita kotimaisissa ja kansainvälisissä lehdissä, pitänyt työpajoja kotimaassa ja ulkomailla sekä ollut kansainvälisten kuorokilpailujen tuomaristoissa.

Kolmen kultaleiman kuorot

Kolmen kultaleiman kuorot vuodesta 1975.
Kipinät (Suomi)
2019
Kipinät (Suomi)
Queens of Qoro Quando (Suomi)
Kipinät (Suomi)
Christophorus-Kantorei (Saksa)
2017
2 kultaleimaa
Christophorus-Kantorei (Saksa)
Junges Consortium Berlin (Saksa)
Kamarikuoro Värinä (Suomi)
Oriana (Ukraina)
Vaskivuoren lukion kamarikuoro (Suomi)
Christophorus-Kantorei (Saksa)
Estonian Radio Children’s Choir
2015
Estonian Radio Children’s Choir (Viro)
Spira Ensemble (Suomi)
Turun konservatorion kamarikuoro (Suomi)
Grand Prix: Spira Ensemble
Estonian Radio Children’s Choir
Musica-kuoro (Suomi)
2013
Musica-kuoro (Suomi)
Spigo (Latvia)
Musica-kuoro (Suomi)
Aino-kuoro (Suomi)
2011
Aino-kuoro (Suomi)
Kamarikuoro Kaamos (Suomi)
Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Naislaulajat (Suomi)
Grand Prix: Kamarikuoro Kaamos (Suomi)
Aino-kuoro (Suomi)
Hämäläis-Osakunnan Laulajat (Suomi)
2009
Akademiska Sångföreningen (Suomi)
Hämäläis-Osakunnan Laulajat (Suomi)
Slavonic Tractor (Suomi)
Hämäläis-Osakunnan Laulajat (Suomi)
Laurus Nuorisokuoro (Suomi)
2007
2 kultaleimaa:
Vox Aurea (Suomi)
Akademiska damkören Lyran (Suomi)
Laurus Nuorisokuoro (Suomi)
Sibelius-lukion kamarikuoro (Suomi)
Laurus Nuorisokuoro (Suomi)

2005

Grex Musicus (Suomi)
Grand Prix: Grex Musicus (Suomi)

2003

Vox Aurea (Suomi)
Tone Tomšic (Slovenia)

2001

Bryansk City Academic Choir (Venäjä)
Ljubljanski Madrigalisti (Slovenia)
Lyran (Suomi)
Philomela (Suomi)
Grand Prix: Philomela (Suomi)

1999

Anglo-Chinese Junior College Choir (Singapore)
Jubilate (Suomi)
Grand Prix: Anglo-Chinese Junior College Choir (Singapore)

1997

Kampin laulu (Suomi)

1995

De La Salle University Chorale (Filippiinit)
Grand Prix: De La Salle University Chorale (Filippiinit)

1993

Tallinnan Vanhankaupungin poikakuoro (Viro)
Kiimingin Kiurut (Suomi)
Grand Prix: Tallinnan Vanhankaupungin poikakuoro (Viro)

1991

Museum Musicum (Liettua)

1987

Collegium Musicum (Puola)

1985

2 kultaleimaa:
Jubilate (Suomi)
Hyvinkään Nuorten Kamarikuoro (Suomi)
Semmelweis (Unkari)

1983

Csili (Unkari)
Polyteknikkojen Kamarikuoro (Suomi)
Tallinnan Polyteknisen Instituutin Kuoro (Eesti)

1981

Turun Konservatorion Nuorisokuoro (Suomi)
Jubilate (Suomi)
Norjan Radion Studiokuoro (Norja)

1979

Eestin Tiedeakatemian Naiskuoro (Eesti)
Imatran Seurakunnan Kamarikuoro (Suomi)
Jyväskylän Studiokuoro (Suomi)
Kouvolan Musiikkiluokkien Kuoro (Suomi)
Lahden Kamarikuoro (Suomi)

1977

Polyteknikkojen Kuoro (Suomi)
Kaleva-kuoro (Eesti)
Miskolcin 6. kansakoulun musiikkiosaston kuoro (Unkari)

1975

Tuiran Kamarikuoro (Suomi)