SØNK (DE), 2019

Yhtyelaulukilpailu 2025

Upeasta tunnelmastaan ja korkeasta tasostaan tunnettu kansainvälinen yhtyelaulukilpailu tuo jälleen kuultavaksi lauluyhtyeitä Suomesta ja ulkomailta. Kilpailun palkintoina ja tunnustuspalkintoina jaetaan yhteensä 10 000 euroa. Lisäksi tuomaristo myöntää parhaan yhtyeen Grand Prix’n.

Ilmoittautuminen vuoden 2025 kilpailuun alkaa 7.1.2025. Alla olevasta osallistuminen-linkistä pääset kilpailun sääntöihin.

Kilpailua tukemassa

Yhtyelaulukilpailun pääpartneri vuonna 2023 on Kalle Kaiharin Kulttuurisäätiö.

Tuomaristo 2025

Kilpailun kansainväliseen tuomaristoon kuuluu yhteensä viisi jäsentä. Tuomariston puheenjohtaja on Jussi Chydenius (FI). Tuomariston kokoonpano julkistetaan viimeistään joulukuussa 2024.

Jussi Chydenius

Jussi Chydenius on todellinen musiikin monitoimimies: bassolaulaja, rumpali ja säveltäjä. Chydenius aloitti muusikon uransa rumpalina yhdessä 90-luvun suosituimmista rockyhtyeistä Don Huonot, jossa soitti vuoteen 2001 saakka. Tampereen Sävelen yhtyelaulukilpailun vuonna 1999 voittaneen Lauluyhtye Rajattoman riveissä Chydenius on laulanut yhtyeen perustamisesta 1997 lähtien. Rajattoman lisäksi Chydenius on säveltänyt laajalti kuoroille niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Tampereen Sävelen yhtyelaulukilpailun tuomaristossa hän on ollut mukana vuodesta 2003 lähtien.

Susanna Lukkarinen

Susanna Lukkarinen on laulaja, pianisti, säveltäjä, sovittaja ja laulupedagogi. Hän on vaikuttanut Suomen musiikkielämässä jo pitkään eri yhtyeissä ja sooloartistina. Lukkarinen on myös lauluyhtye Club For Fiven perustajajäsen. Hän lauloi kokoonpanossa vuosina 2000–2021. Yhtyeensä kanssa hän on esiintynyt yli 20 eri maassa festivaaleilla ja konserttikiertueilla. Lukkarinen on toiminut muusikkona lukuisten suomalaisten artistien levyillä ja konserttikiertueilla sekä työskennellyt muusikkona tv-ohjelmissa ja teattereissa. Taiteellisen tekemisen lisäksi Susanna opettaa laulua Sibelius-Akatemiassa ja työskentelee joogaopettajana. 

Bob Chilcott

Bob Chilcott on ollut kuoromusiikin kanssa tekemisissä koko ikänsä, aluksi kuorolaisena ja opiskelijana Cambridgen King’s Collegessa ja sittemmin King’s Singers -lauluyhtyeen jäsenenä. Hän on ollut päätoiminen säveltäjä ja kuoronjohtaja vuodesta 1997. Hänen laajaa kuorosävellystuotantoaan julkaisee Oxford University Press. Hänen esitetyimpiä teoksiaan ovat Can you hear me?, A Little Jazz Mass, Requiem ja St John Passion. Chilcott on johtanut kuoroja yli 30 maassa ja johtaa tuhansia amatöörilaulajia säännöllisissä Singing Days -tapahtumissa. Hän on BBC Singersin päävierailija ja Birminghamin yliopiston kuoron ylikuoronjohtaja. 

Janis Siegel

Janis Siegel on ollut 18 kertaa Grammy-palkintoehdokkaana ja saanut palkinnon yhdeksän kertaa. Jo neljän ja puolen vuosikymmenen ajan hänen tunnistettava äänensä on ollut kantava voima ja tunnusmerkki Manhattan Transfer -lauluyhtyeen monipuolisella uralla. Tämän musiikkialan instituution perustajajäsenyyden ohella hän on myös luonut soolouran, johon kuuluu liki tusina taidokasta sooloalbumia ja useita yhteistyöprojekteja. Kriitikoiden kiittävän palautteen ohella hänellä on myös laaja kansainvälinen fanijoukko.

Morten Vinther Sørensen

Morten Sørensen on tanskalainen kuoronjohtaja, laulaja, tuottaja ja säveltäjä. Hän valmistui maisteriksi Aalborgin kuninkaallisesta musiikkiakatemiasta. Hän liittyi ruotsalaiseen The Real Groupiin vuonna 2010 ja oli lauluyhtyeen jäsenenä maailmankiertueilla lähes vuosikymmenen ajan. Jo ennen tätä hän oli osallistunut aktiivisesti kuoro- ja lauluyhtyetoimintaan Tanskassa, ja työskentely sekä pienten että suurten kokoonpanojen kanssa tarjosi hänelle laajan näkökulman vokaalimusiikkiin niin pedagogisesti kuin taiteellisesti. Vuodesta 2020 hän on asunut Saksassa. Hänen yhteistyökumppaneitaan ovat olleet Syng Selected, Åkervinda, POSTYR, Latvian Voices, Bonner Jazchor, Songs of The Moment sekä The Real Group Academy.

Voittajat

Yhtyelaulukilpailun palkintosijat vuodesta 1989. Vuoden 2021 kilpailu järjestettiin virtuaalisena.
Les Itinérantes (Ranska)
2023
Akustiset yhtyeet
1. Les Itinérantes (Ranska), Grand Prix
2. HØST (Tanska/Ruotsi)
Vahvistetut yhtyeet
1. Flok (Suomi)
Molemmat sarjat
Yleisöäänestys: Flok (Suomi)
Les Itinérantes (Ranska)
AORA (Ruotsi)
2021
1. AORA (Ruotsi), Grand Prix
2. Åkervinda (Ruotsi)
3. Total Vocal (Israel)
4. A Capella Boğaziçi (Turkki), Les Itinérantes (Ranska)
Yleisöäänestys: Vox Populi Project (Meksiko)
AORA (Ruotsi)
SØNK (Tanska)
2019
Akustiset yhtyeet:
1. Ensemble Nobiles (Saksa)
2. Aba Taano (Uganda)
Vahvistetut yhtyeet:
1. SØNK (Tanska), Grand Prix
2. Of Cabbages and Kings (Saksa)
3. Kuvaja (Suomi)
SØNK (Tanska)
Quintense (Saksa)
2017
Akustiset yhtyeet:
1. Ilo Ensemble (Suomi)
2. Latvian Voices (Latvia)
3. KOR (Italia)
3. Sine Nomine (Kolumbia)
Vahvistetut yhtyeet:
1. Quintense (Saksa) – Grand Prix
2. SKETY (Tsekki)
Quintense (Saksa)
ONAIR (Saksa)
2015
Akustiset yhtyeet:
1. Sjaella (Saksa)
2. Sekunti (Suomi)
3. proMODERN (Puola)
Vahvistetut yhtyeet:
1. ONAIR (Saksa) – Grand Prix
2. Voco Novo (Taiwan)
2. Estonian Voices (Viro)
3. The Quintessence (Georgia)
ONAIR (Saksa)
Ommm (Ranska)
2013
1. Ommm (Ranska) – Grand Prix
2. JazzIn Sisters (Viro)
3. Vocal Motion Six (Namibia)
3. Taiga (Suomi)
Ommm (Ranska)
Postyr Project (Tanska)
2011
1. Postyr Project (Tanska) – Grand Prix
2. Sonic Suite (Saksa)
3. Cappella’A (Liettua)
3. Egregor vocal (Ranska)
Postyr Project (Tanska)
Klangbezirk (Saksa)
2009
1. Klangbezirk (Saksa) – Grand Prix
2. Voz en Punto (Meksiko)
3. Novy Vek (Venäjä)
4. Shiva Knows (Alankomaat)
Klangbezirk (Saksa)
Vocaldente
2007
1. Vocaldente (Saksa) – Grand Prix
2. Juice (Iso-Britannia)
3. Sound Affaire (Saksa)
3. Vocado (Ruotsi)
Vocaldente

2005

2003

2001

1999

1997

1995

1993

Vakavan musiikin sarja

Kevyen musiikin sarja

1991

Vakavan musiikin sarja

Kevyen musiikin sarja

1989