Tampereen Sävel

Ihmisäänen monimuotoisuutta voi ihastella joka toinen kesä Tampereella järjestettävässä kuoro- ja lauluyhtyetapahtumassa. Kansainvälisessä ilmapiirissä ovat jo vuodesta 1975 kohdanneet sulassa sovussa vanha musiikki ja tuoreempi pop, kuoroperinne ja vaikkapa beatboxaus. Festivaalin tunnelma tiivistyy käsinkosketeltavaksi kuorokatselmuksen ja yhtyelaulukilpailun finaaleissa. Myös monenlaiset työpajat ja ilmaiskonsertit vetävät puoleensa laulumusiikista kiinnostuneita ympäri maailmaa.

Vuoden 2023 taiteellisena johtajana toimii Kari Turunen.

Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere

Tapahtumapaikat

Tampereen Sävelen keskuspaikkana toimii Tampere-talo, mutta festivaali levittäytyy myös ympäri Tampereen keskustaa. Vuoden 2021 festivaali järjestetään verkkotapahtumana.

Medialle

Akkreditoituminen vuoden 2023 festivaalille aukeaa helmikuussa 2023.

Festivaali pähkinänkuoressa

Tätä kaikkea on Tampereen Sävel.

Konsertit

Tampereen Sävelessä konsertoi monipuolinen otos ajankohtaisia kuoroja ja lauluyhtyeitä. Festivaaliklubeilla nähdään yllätyksellisiäkin esiintyjiä meiltä ja maailmalta.

Kuorokatselmus

Vuodesta 1975 järjestetty kuorokatselmus on festivaalin vanhin ja vahvin kulmakivi, joka on historiansa aikana esitellyt kuoroja ympäri maailmaa.

Yhtyelaulukilpailu

Yhtyelaulukilpailu tarjoaa kansainvälisen ponnahduslaudan kiinnostaville lauluyhtyeille. Kauppaneuvos Kalle Kaiharin ideoimaa kilpailua on järjestetty vuodesta 1989 lähtien.

Työpajat ja näyttelyt

Festivaalitarjonnan täydentävät ennen kaikkea laulajille ja kuoronjohtajille kurssit sekä vokaalimusiikin ystäville räätälöidyt näyttelyt.

Taiteellinen työryhmä 2021

Michael McGlynn, taiteellinen johtaja

Jussi Chydenius
Reijo Kekkonen
Timo Lehtovaara
Heikki Liimola
Inari Tilli
Sanna Valvanne

Tampereen Musiikkijuhlat

Tampereen Musiikkijuhlien festivaalit ovat Tampereen Sävel, Tampere Biennale ja Tampere Jazz Happening. Vuodesta 1990 alkaen Musiikkijuhlat on vastannut näiden kolmen tapahtuman järjestelyistä osana Tampereen kaupungin kulttuuritoimen organisaatiota. Festivaalitoimisto sijaitsee Tullikamarin Kulttuurikeskuksessa.