Tampereen Sävel

Ihmisäänen monimuotoisuutta voi ihastella joka toinen kesä Tampereella järjestettävässä kuoro- ja lauluyhtyetapahtumassa. Kansainvälisessä ilmapiirissä ovat jo vuodesta 1975 kohdanneet sulassa sovussa vanha musiikki ja tuoreempi pop, kuoroperinne ja vaikkapa beatboxaus. Festivaalin tunnelma tiivistyy käsinkosketeltavaksi kuorokatselmuksen ja yhtyelaulukilpailun finaaleissa. Myös monenlaiset työpajat ja ilmaiskonsertit vetävät puoleensa laulumusiikista kiinnostuneita ympäri maailmaa.

Vuoden 2021 taiteellisena johtajana toimii Michael McGlynn.

Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere

Tapahtumapaikat

Tampereen Sävelen keskuspaikkana toimii Tampere-talo, mutta festivaali levittäytyy myös ympäri Tampereen keskustaa. Tapahtumapaikat ja niiden saavutettavuustiedot julkaistaan huhtikuussa ohjelman julkaisun yhteydessä.

Medialle

Akkreditoituminen vuoden 2021 festivaalille aukeaa huhtikuussa. Lisätietoja ja pressikuvapyynnöt: katariina.pasuri@tampere.fi

Festivaali pähkinänkuoressa

Tätä kaikkea on Tampereen Sävel.

Konsertit

Tampereen Sävelessä konsertoi monipuolinen otos ajankohtaisia kuoroja ja lauluyhtyeitä. Festivaaliklubeilla nähdään yllätyksellisiäkin esiintyjiä meiltä ja maailmalta.

Kuorokatselmus

Vuodesta 1975 järjestetty kuorokatselmus on festivaalin vanhin ja vahvin kulmakivi, joka on historiansa aikana esitellyt kuoroja ympäri maailmaa.

Yhtyelaulukilpailu

Yhtyelaulukilpailu tarjoaa kansainvälisen ponnahduslaudan kiinnostaville lauluyhtyeille. Kauppaneuvos Kalle Kaiharin ideoimaa kilpailua on järjestetty vuodesta 1989 lähtien.

Työpajat ja näyttelyt

Festivaalitarjonnan täydentävät ennen kaikkea laulajille ja kuoronjohtajille kurssit sekä vokaalimusiikin ystäville räätälöidyt näyttelyt.

Taiteellinen työryhmä 2021

Michael McGlynn, taiteellinen johtaja

Jussi Chydenius
Reijo Kekkonen
Timo Lehtovaara
Heikki Liimola
Inari Tilli
Sanna Valvanne