Tampereen Sävel

Ihmisäänen monimuotoisuutta voi ihastella joka toinen kesä Tampereella järjestettävässä kuoro- ja lauluyhtyetapahtumassa. Kansainvälisessä ilmapiirissä ovat jo vuodesta 1975 kohdanneet sulassa sovussa vanha musiikki ja tuoreempi pop, kuoroperinne ja vaikkapa beatboxaus. Festivaalin tunnelma tiivistyy käsinkosketeltavaksi kuorokatselmuksen ja yhtyelaulukilpailun finaaleissa. Myös monenlaiset työpajat ja ilmaiskonsertit vetävät puoleensa laulumusiikista kiinnostuneita ympäri maailmaa.

Vuoden 2023 taiteellisena johtajana toimii Kari Turunen.

Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere

Tapahtumapaikat

Tampereen Sävelen keskuspaikkana toimii Tampere-talo, mutta festivaali levittäytyy myös muihin konserttitiloihin ympäri Tampereen keskustaa. Näet kaikkien tapahtumapaikkojen sijainnit ja esteettömyystiedot klikkaamalla alla olevaa tapahtumapaikat-painiketta.

Saapuminen ja liikenneyhteydet

Linja-autoliikenne

Aikataulut Matkahuollon sivuilla. Linja-autoasemalta on Tampere-talolle noin kilometrin matka.

Junaliikenne

Aikataulu VR:n sivulla. Rautatieasema sijaitsee noin puolen kilometrin päässä Tampere-talosta.

Lentoliikenne

Tampere-Pirkkalan lentokentältä pääsee Tampereen keskustaan Tampereen joukkoliikenteen linjalla numero 103. Linjalla on yhteys kaikille lähteville ja saapuville lennoille. Bussi- ja juna-aikataulut Helsinki-Vantaan lentokentältä Tampereelle voit tarkistaa Matkahuollosta ja VR:n sivuilta.

Sisäinen liikenne

Suosittelemme saapumaan tilaisuuksiin ekologisia kulkutapoja hyödyntäen. Tampereen joukkoliikenteen ratikka ja bussit kuljettavat nopeasti ja vaivatta hieman kaukaisemmastakin majapaikasta festivaalihumuun.  Paikallisliikenteen reittioppaan löydät Nyssestä.

Tampereen joukkoliikenteessä voit maksaa matkasi lähimaksulla tai Nysse Mobiili -sovelluksella. Käteisellä voit ostaa ennakkokertalipun mm. R-kioskeilta, Sokokselta tai Stockmannilta. Katso kaikki myyntipisteet.

Pysäköinti

P-Tampere-talon pysäköintihalli sijaitsee aivan Tampere-talon vieressä. Lisää pysäköintimahdollisuuksia löydät Finnparkin sivuilta.

Pyöräily

Tampere-talon edustalla on polkupyörätelineitä pyöräillen paikalle saapuville. Tampereen kaupunkipyörät tarjoavat nopean tavan liikkua niin vapaa-ajalla kuin työ- ja asiointimatkoillakin. Pyörät löydät kaupunkipyöräasemilta laajan keskustan alueella. Käyttöä varten tarvitaan Tampereen kaupunkipyörät -sovellus, jolla rekisteröidytään kaupunkipyörien käyttäjäksi ja jolla maksetaan pyörän käytöstä.

Festivaalista

Tätä kaikkea on Tampereen Sävel.

Konsertit

Tampereen Sävelessä konsertoi monipuolinen otos ajankohtaisia kuoroja ja lauluyhtyeitä. Kuule Sävel -ilmaiskonserttisarja levittäytyy ympäri kaupunkia.

Kuorokatselmus

Vuodesta 1975 järjestetty kuorokatselmus on festivaalin vanhin ja vahvin kulmakivi, joka on historiansa aikana esitellyt kuoroja ympäri maailmaa.

Yhtyelaulukilpailu

Yhtyelaulukilpailu tarjoaa kansainvälisen ponnahduslaudan kiinnostaville lauluyhtyeille. Kauppaneuvos Kalle Kaiharin ideoimaa kilpailua on järjestetty vuodesta 1989 lähtien.

Kurssit ja keskustelut

Festivaalitarjonnan täydentävät ennen kaikkea laulajille ja kuoronjohtajille räätälöidyt kurssit sekä kaikille vokaalimusiikin ystäville suunnatut paneelikeskustelut.

Medialle

Akkreditoituminen vuoden 2023 festivaalille on päättynyt. 

Pressikuvapyynnöt ja painolaatuiset festivaalikuvat: katariina.pasuri@tampere.fi

Taiteellinen työryhmä 2023

Kari Turunen, taiteellinen johtaja

Jussi Chydenius
Reijo Kekkonen
Timo Lehtovaara
Heikki Liimola
Inari Tilli
Sanna Valvanne

Tampereen Musiikkijuhlat

Tampereen Musiikkijuhlien festivaalit ovat Tampereen Sävel, Tampere Biennale ja Tampere Jazz Happening. Vuodesta 1990 alkaen Musiikkijuhlat on vastannut näiden kolmen tapahtuman järjestelyistä osana Tampereen kaupungin kulttuuritoimen organisaatiota. Festivaalitoimisto sijaitsee Tullikamarin Kulttuurikeskuksessa.