Vastuullisuus
Strategia 2030
Tampereen Musiikkijuhlat on osa Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikköä. Toimintatapamme pohjautuvat Tampereen strategia 2030:een, jonka painopisteitä ovat yhdenvertaiset yksilöt, tekevät yhteisöt, hiilineutraalit teot ja tulevaisuuden edelläkävijyys. Tälle sivulle olemme koonneet tietoa käytännön vastuullisuustoimenpiteistä, joita Tampereen Musiikkijuhlat toteuttaa päivittäisessä toiminnassaan.
Teot
Näin vastuullisuus näkyy toiminnassamme.
Sosiaalinen ja taloudellinen vastuu
- Sitoudumme edistämään aktiivisesti ja näkyvästi tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta, ja meillä on toimintaohjeet sopimattoman käytöksen raportointiin ja siihen puuttumiseen.
- Tilaisuuksissamme on käytössä turvallisemman tapahtuman periaatteet ja niistä viestitään aktiivisesti.
- Tapahtumiemme esteettömyys- ja saavutettavuustiedot ovat selkeästi saatavilla.
- Osa festivaaliemme ohjelmasta on aina pääsymaksutonta, ja suureen osaan tapahtumistamme voi hankkia lippuja myös Kaikukortilla (lisätietoja alla).
- Tapahtumissamme on huomioitu terveysturvallinen käyntikokemus. Seuraamme ja noudatamme olemassa olevia suosituksia ja viestimme niistä selkeästi. Korvatulppia on saatavilla tapahtumissa, jotka saattavat aiheuttaa haittaa yleisön kuulolle.
- Olemme nimenneet häirintäyhdyshenkilön, johon voi ottaa yhteyttä häirintätapauksissa.
- Tarjoamme työharjoittelupaikkoja opiskelijoille, myös suomen kieltä heikosti puhuville ja muille vähemmistöille.
- Työllistämme pitkäaikaistyöttömiä määräaikaisiin tehtäviin ja tarjoamme työkokeilupaikkoja.
- Osallistumme musiikkialan yhteisiin kestävän kehityksen hankkeisiin.
Ympäristö- ja ilmastovastuu
- Kannustamme kävijöitä ympäristöystävällisiin liikenneratkaisuihin tiedottamalla aktiivisesti julkisen liikenteen yhteyksistä ja pyöräilymahdollisuuksista tapahtumapaikoille.
- Suosimme kasviperäistä ruokaa. Hankimme ruoan läheltä ja suosimme kotimaisia tuotteita.
- Sopimusravintoloissamme on aina vähintään yksi suolainen ja yksi makea vegaaninen vaihtoehto.
- Minimoimme toiminnastamme syntyvän raaka-aine- tai ruokahävikin. Jos hävikkiä syntyy, se lahjoitetaan eteenpäin tai kierrätetään asianmukaisesti.
- Vältämme kertakäyttöastioiden käyttöä. Tilanteissa, joissa niihin joudutaan turvautumaan, käytetään biohajoavia kertakäyttöastioita.
- Osa tapahtumaa varten tuotettavista materiaaleista on uudelleenkäytettäviä tai kierrätettyjä.
KUVAT: Laura Vanzo / Visit Tampere
Verkostot
Olemme mukana vastuullisuutta edistävissä verkostoissa.
Sateenkaarimerkki / We Speak Gay
Olemme osa sateenkaariystävällistä We Speak Gay -yhteisöä. Olemme sitoutuneet kohtelemaan kaikkia artistejamme, työntekijöitämme ja asiakkaitamme kunnioittavasti ja yhdenvertaisesti sukupuoleen, rotuun, ihonväriin, ikään, kansalaisuuteen, uskontoon, kulttuuriin tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta. We Speak Gay -yhteisön tavoitteena on rakentaa Suomesta entistä empaattisempi ja osallistavampi, maailman sateenkaariystävällisin matkailumaa.
Puhtaasti
Rakastetaan musiikkia, arvostetaan musiikintekijöitä ja välitetään tekijänoikeuksista! Olemme mukana edistämässä tekijänoikeuksia. Lue lisää Sulasolin Puhtaasti-hankkeesta.
Valitse vastuullisemmin
Tampereen Sävel on Valitse vastuullisemmin -toimija. Palvelussa mukana olevat toimijat täyttävät toimialalleen määritellyt vastuullisuuskriteerit ja ovat siten vastuullisempia valintoja Tampereella vieraileville ja siellä asuville.
Kaikukortti
Olemme osa Kaikukortti-verkostoa, jonka tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä. Lue Kaikukortin käyttöohjeet liput-sivulta.
Turvallinen tapahtuma
Tehdään yhdessä Tampereen Sävelestä kaikille mukava tapahtuma!
1. Annamme tilaa kaikille
Jokainen ihminen on yhdenvertainen. Olet tervetullut omana itsenäsi riippumatta syntyperästäsi, etnisestä taustastasi, kielestäsi, kansalaisuudestasi, iästäsi, sukupuoli-identiteetistäsi, sukupuolen ilmaisustasi, terveydentilastasi, poliittisesta, uskonnollisesta tai kulttuurisesta taustastasi, mielipiteestäsi, seksuaalisesta suuntautumisestasi, perhemuodostasi, vammaisuudestasi, sosiaalisesta tai taloudellisesta asemastasi tai muusta sinua koskettavasta tekijästä. Kunnioitamme jokaisen itsemääräämisoikeutta ja vapautta olla oma itsensä.
2. Emme hyväksy syrjintää, häirintää tai väkivaltaista käytöstä
Jokaisella on oikeus nauttia tapahtumasta rauhassa.
3. Huomioimme toistemme erilaiset rajat ja kunnioitamme niitä
Keneenkään ei kosketa ilman lupaa eikä ahdistella sanallisesti, sanattomasti tai fyysisesti.
4. Turvallisuus tehdään yhdessä
Jos kohtaat itseesi tai toiseen henkilöön kohdistuvaa ahdistelua, häirintää, syrjintää tai muuta epäasiallista käyttäytymistä, ota yhteys tapahtuman henkilökuntaan. Jos oma toimintasi loukkaa muita, ole valmis kuuntelemaan ja toimimaan toisin.
Jos joku rikkoo toiminnallaan turvallisemman tapahtuman periaatteita tai saamastaan huomautuksesta huolimatta jatkaa toista loukkaavaa käytöstä, henkilökunnalla on oikeus poistaa hänet tilaisuudesta.
Häirintäyhdyshenkilö auttaa
Jos havaitset tai koet festivaalillamme seksuaalista, rasistista, homofobista, transfobista, ableistista (terveyteen/toimintakykyyn liittyvää) tai muuta häirintää tai muunlaista asiatonta käytöstä, ota yhteys paikalla olevaan henkilökuntaan ja/tai häirintäyhdyshenkilöömme: toiminnanjohtaja Minnakaisa Kuivalainen, p. 050 4055225, minnakaisa.kuivalainen@tampere.fi. Yhteydenotot ovat täysin luottamuksellisia. Yhteydenottaja voi myös halutessaan pyytää, ettei asiaa viedä eteenpäin.