Skip to content

Yhtyelaulukilpailun finalistit on valittu

Tämän vuoden yhtyelaulukilpailun finalisteiksi on valittu 13 yhtyettä: A Capella Boğaziçi (Turkki), Anima Solla (Latvia), AORA (Ruotsi), Femma Fatale (Suomi), From the Roots (Yhdysvallat), Gretchens Antwort (Saksa), niniwe (Saksa), Les Itinérantes (Ranska), NoVI (Iso-Britannia), StimmGold Vokalensemble (Saksa), Total Vocal (Israel), Vox Populi Project (Meksiko) ja Åkervinda (Ruotsi). Aiemmin ilmoitetusta poiketen yhtyelaulukilpailu järjestetään tänä vuonna kokonaan online-kilpailuna. Kansallisen livesarjan järjestämisestä luovutaan vähäisen ilmoittautumismäärän vuoksi.

23 yhtyettä 14 maasta

Online-sarjan esikarsintaan osallistui 23 yhtyettä 14 maasta, ja äänitteitä saatiin hyvin monentyyppisiltä yhtyeiltä. Mukana oli niin jazz-, soul-, etno- kuin klassishenkisiä yhtyeitä.

– On hienoa huomata, että koronapandemia ei ole lannistanut yhtyeiden toimintaa eikä ainakaan kaventanut kilpailun kansainvälisyyttä, toteaa esivalintaraati.

– Taso oli hyvä, ja oli hienoa havaita miten monet yhtyeet ovat löytäneet itselleen sopivan tyylin ja tavan tehdä musiikkia. Positiivinen motivaatio kuuluu innokkuutena myös lopputuloksessa, jopa äänitteellä.

Ilahduttavaa oli myös nuorien laulajien yhtyeiden runsaus sekä se, että yhä useampi yhtye haki Tampereelle uudelleen. Kumpikin seikka luo uskoa Tampereen Sävelen yhtyelaulukilpailun tulevaisuuteen.

Jatkoon päässeiden yhtyeiden videoidut finaaliesitykset ja yhtyelaulukilpailun tulokset julkaistaan festivaalin aikaan, 9.–13.6.2021.

Tilaa uutiskirje

Saat uutiset, blogikirjoitukset ja parhaat ohjelmatärpit suoraan sähköpostiisi. Voit perua tilauksesi milloin tahansa.