Yhtyelaulukilpailu

Tietoa osallistujille

Säännöt ja ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen

Äänitteiden perusteella tapahtuvaan alkukarsintaan ilmoittaudutaan täyttämällä sähköinen ilmoittautumislomake, joka on saatavilla 9.–31.1.2023 Tampereen Sävelen verkkosivulla tamperevocal.fi. Lomakkeeseen on liitettävä alkukarsintaan tarkoitetut äänitiedostot. Osallistujat voivat itse valita ohjelmistonsa. Siihen tulee sisältyä kuitenkin kolme (3) laulua, joista vähintään yksi on a cappella esitys. Ilmoittautuminen on tehtävä viimeistään 31.1.2023. Myöhästyneet ilmoittautumiset hylätään.

Sähköisen ilmoittautumislomakkeen ohessa tulee lähettää seuraavat liitteet:

 • alkukarsinnan ohjelma kolmena erillisenä äänitiedostona (1 laulu / tiedosto). Tiedostomuoto MP3 tai WAV. Yden tiedoston maksimikoko 5 Mb.
 • yhtyeen esittelyteksti
 • yhtyeen valokuva ja kuvaajan nimi
 • kuvan resoluutio 300 dpi, kuvan leveys vähintään 2000 px
  Järjestäjällä on oikeus käyttää ilmoittautumislomakkeen yhteydessä lähetettyä valokuvaa tapahtuman painotuotteissa, markkinointimateriaaleissa ja verkkosivuilla.

Säännöt

Yhtyelaulukilpailun järjestää Tampereen kaupunki 14.–15.6.2023.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki säestykselliset ja säestyksettömät 3‒8 laulajan harrastaja- ja ammattilaisyhtyeet. Yhtyeessä kutakin ääntä laulaa pääsääntöisesti vain yksi laulaja, eikä yhtyeessä ole johtajaa. Säestävän ryhmän enimmäiskoko on viisi (5) henkilöä.

Kilpailussa on kaksi vaihetta: äänitteiden perusteella tehtävä alkukarsinta sekä Tampereen Sävelessä pidettävä loppukilpailu. Kilpailu jakautuu kahteen sarjaan: 1) akustiset yhtyeet ja 2) sähköisesti vahvistetut yhtyeet. Kilpailun järjestäjä päättää loppukilpailuun osallistuvien yhtyeiden määrästä kummassakin sarjassa.

Äänitteiden perusteella tapahtuvaan alkukarsintaan ilmoittaudutaan täyttämällä sähköinen ilmoittautumislomake, joka on saatavilla 9.1.–10.2.2023 Tampereen Sävelen verkkosivulla tamperevocal.fi. Lomakkeeseen on liitettävä alkukarsintaan tarkoitetut äänitiedostot. Osallistujat voivat itse valita ohjelmistonsa. Siihen tulee sisältyä kuitenkin kolme (3) laulua, joista vähintään yksi on a cappella esitys. Ilmoittautuminen on tehtävä viimeistään 10.2.2023. Myöhästyneet ilmoittautumiset hylätään.

Sähköisen ilmoittautumislomakkeen ohessa tulee lähettää seuraavat liitteet:

 • alkukarsinnan ohjelma kolmena erillisenä äänitiedostona (1 laulu / tiedosto). Tiedostomuoto MP3 tai WAV, yhden tiedoston maksimikoko 5 MB.
 • yhtyeen esittelyteksti
 • yhtyeen valokuva ja kuvaajan nimi. Kuvan resoluutio 300 dpi, kuvan leveys vähintään 2000 px. Järjestäjällä on oikeus käyttää ilmoittautumislomakkeen yhteydessä lähetettyä valokuvaa tapahtuman painotuotteissa, markkinointimateriaaleissa ja verkkosivuilla.

Alkukarsintaan osallistuneille ilmoitetaan loppukilpailuun valitut yhtyeet 20.2.2023 mennessä. Loppukilpailuohjelma voi olla muu kuin alkukarsinnan ohjelma, mutta siihenkin tulee sisältyä vähintään yksi a cappella -esitys. Ohjelman enimmäiskesto on 15 minuuttia, mikä sisältää lavalle tulon ja poistumisen. Tuomaristo kiinnittää erityistä huomiota ohjelmakokonaisuuteen.

Konserttisalin varustukseen kuuluu flyygeli, mutta muista säestyssoittimista yhtyeet vastaavat itse. Loppukilpailuesityksessä ei saa käyttää valmiiksi äänitettyjä taustanauhoja. Sähköisesti vahvistettujen yhtyeiden sarjassa efekti- ja luuppilaitteiden hyödyntäminen on sallittua, mutta vain laulajien livenä tuottamaa ääntä saa käsitellä. Etukäteen äänitettyjä sampleja ei saa käyttää. Yhtye voi tarvittaessa tuoda oman teknisen laitteiston kilpailun järjestäjän luvalla. Yhtye voi käyttää omaa ääniteknikkoa, mutta hänen tulee toimia järjestäjän teknisen henkilökunnan ohjeiden mukaan.

Loppukilpailuun valittujen yhtyeiden tulee toimittaa Tampereen Sävelen toimistoon 20.3.2023 mennessä seuraava materiaali yhtyeille lähetettävien ohjeiden mukaisesti:

 • loppukilpailun ohjelmisto esitysjärjestyksessä: kappaleen nimi, säveltäjä, sanoittaja, sovittaja
 • ohjelmiston nuotit (5 kpl/laulu)
 • Kilpailussa saa käyttää vain luvallisia nuotteja: alkuperäiset julkaistut nuotit tai säveltäjän hyväksymät käsikirjoituskopiot. Mikäli nuotti on osa isompaa nuottivihkoa tai -kirjaa, voidaan ko. nuotista lähettää luvallinen kopio. Järjestäjällä on oikeus tarkastaa nuotit tapahtuman aikana. Nuotteja palautetaan yhtyeen pyynnöstä vain festivaalin aikana. Nuotteja ei palauteta postitse festivaalin jälkeen. Mikäli jokin laulu on opittu esim. korvakuulolta eikä siitä ole nuottia, tulee tästä liittää lyhyt englanninkielinen selvitys A4-kokoisella arkilla (5 kopiota)
 • lyhyet englanninkieliset referaatit muiden kuin englanninkielisten laulujen sisällöstä (5 kopiota)

Yhtyelaulukilpailun päätöskonsertti järjestetään 15.6.2023 klo 18.00. Kilpailun tuomaristo valitsee konsertoivat yhtyeet ja ohjelmiston kilpailuesitysten joukosta. Tuomaristolla on oikeus palkintojen jaosta päättäessään ottaa huomioon myös päätöskonsertin esitykset.

Kilpailun yleisöäänestystä varten loppukilpailuun valittuja yhtyeitä pyydetään toimittamaan 31.5.2023 mennessä Youtube-linkki yhtyeen tuoreeseen videoon (vuoden 2023 aikana kuvattuun). Videolla esitettävä kappale voi olla myös muu kuin varsinaiseen kilpailuohjelmistoon kuuluva.

Kilpailun osallistumismaksu on loppukilpailuun valituilta yhtyeiltä 150 euroa, joka maksetaan yhtyeille lähetettävien ohjeiden mukaisesti. Peruutustapauksissa osallistumismaksua ei palauteta, mikäli peruutus on ilmoitettu Tampereen Sävelen toimistoon vasta maksun eräpäivän jälkeen. Osallistumismaksuun sisältyy kilpailun tuomariston vetämä workshop 15.6.2023 klo 10‒13.

Kilpailun palkintoina ja tunnustuspalkintoina jaetaan päätöskonsertissa yhteensä 10 000 euroa. Jokaiselle yhtyeelle lähetetään kilpailun jälkeen diplomi ja kirjallinen tuomaristopalaute.

Kilpailun kansainväliseen tuomaristoon kuuluu yhteensä viisi jäsentä. Tuomariston puheenjohtaja on Jussi Chydenius (FI) ja muut jäsenet ovat Bob Chilcott, Susanna Lukkarinen, Janis Siegel ja Morten Vinther Sørensen.

 • Ilmoittautumisen lähettämällä yhtye sitoutuu noudattamaan ja kunnioittamaan tekijänoikeuksia.
 • Kukin yhtye vastaa itse kaikista kustannuksistaan (mm. matkustus, majoitus, ruokailut).
 • Kilpailun järjestäjällä on oikeus korvauksetta radioida, televisioida, äänittää, videokuvata ja valokuvata kaikkia esityksiä sekä julkaista kuvia, tallenteita ja reaaliaikaista videokuvaa internetissä, sosiaalisessa mediassa ja festivaalin markkinointimateriaaleissa.
 • Kilpailun viralliset kielet ovat suomi ja englanti. Sääntöjen tulkintaan liittyvissä kysymyksissä käytetään lähtökohtana voimassa olevaa suomenkielistä versiota.

Ilmoittautuminen on päättynyt

Ilmoittautuminen vuoden 2023 yhtyelaulukilpailuun on päättynyt. Alkukarsintaan osallistuneille ilmoitetaan loppukilpailuun valitut yhtyeet 20.2.2023 mennessä.

Majoitus ja ruokailu

Suosittelemme majoituksen varaamista hyvissä ajoin ennen festivaalia. Lisää vinkkejä majoitukseen: visittampere.fi

Yliopistonkatu 55

Yhden hengen huone 119 € / vrk
Kahden hengen huone 134 € / vrk

Varauslinkki →

sales@courtyardtamperecity.com
+358 29 357 5700

Rautatienkatu 21

Yhden hengen huone 130 € / vrk
Kahden hengen huone 150 € / vrk

Varauslinkki →

Varaukset voi tehdä varaustunnuksella T23 myös puhelimitse tai sähköpostilla.

Ratapihankatu 43

Yhden hengen huone 123 € / vrk
Kahden hengen huone 143 € / vrk

1 -10 henkilön varaukset: Sokos Hotels Myyntipalvelu / Sokos Hotels Sales Service Centre +358 300 870 000

Yksittäiset huonevaraukset myös sokos.hotels@sok.fi

Ryhmät – yli 11 henkilöä: Tampereen S-ryhmän Hotellien Myyntipalvelu sales.tampere@sokoshotels.fi
+358 300 870 030, 

Varauskoodi VOCAL2023

www.sokoshotels.fi – varauskoodi BVOCAL2023

Hatanpään valtatie 1

Yhden hengen huone 116 € / vrk
Kahden hengen huone 136 € / vrk

1 -10 henkilön varaukset: Sokos Hotels Myyntipalvelu
+358 300 870 000

Yksittäiset huonevaraukset myös sokos.hotels@sok.fi
Varauskoodi VOCAL2023

Ryhmät – yli 11 henkilöä:
Tampereen S-ryhmän Hotellien Myyntipalvelu
sales.tampere@sokoshotels.fi
+358 300 870 030
Varauskoodi VOCAL2023

www.sokoshotels.fi
varauskoodi BVOCAL2023

Ratapihankatu 43

Yhden hengen huone 135 € / vrk
Kahden hengen huone 145 € / vrk

Varauslinkki →

Varaukset voi tehdä varaustunnuksella BVOC140623 myös puhelimitse tai sähköpostilla:

tamperecity@scandichotels.com
+358 3 244 6111

Hämeenpuisto 47

Yhden hengen huone 120 € / vrk
Kahden hengen huone 130 € / vrk

Varauslinkki →

Varaukset voi tehdä varaustunnuksella BVOC140623 myös puhelimitse tai sähköpostilla:

hameenpuisto@scandichotels.com
+358 4108 1628

 

Åkerlundinkatu 2

Alennus 10 % huonehinnoista varaustunnuksella Vocal2023 (kohtaan ”add promotional code”)

Varaukset: info@dreamhostel.fi tai p. 045 236 0517

Leirintäkatu 8

5 % alennus mökkien hinnoista – varauskoodi Vocal2023
Nettikaupasta varattuna alennus samalla koodilla on 10 %.

Viikonloppuna minimivarausaika on 2 vrk (pe-su)

harmala@suomicamping.fi
+358 20 719 9777

Tampereen Sävel järjestää osallistujille mahdollisuuden tarjoushintaiseen lounasruokailuun jossakin tapahtumapaikkojen lähellä sijaitsevassa ravintolassa. Osallistujille lähetetään lisätietoja maaliskuussa 2021.

Hungry for Tampere – elämyksiä Tampereen laaturavintoloissa.